Rikini Yoga

Yoga dig mjuk, frisk och levande!

Svãgatam-Välkommen

Namaste!


Jag heter Ulrika och Rikini Yoga är mitt företagsnamn "rik in i Yoga".  

Först tänkte jag att det var en omskrivning av Ulrika, nåt skulle ju företaget heta.

Långt efteråt hittade jag det där med rik! Aha!


År 2009   anmälde jag mig till en yogalärarutbildning (Samayoga) som lät spännande då det ingick att man fick åka till Bali, vilket jag alltid velat. Där verkade vara så mycket skönhet, både i det yttre och det inre.  Då hade jag inte en susning om vad det var jag anmält mig till! Jag hade yogat lite innan bara, var stel som en pinne och hade ont i det knä som läkaren satte en cortisonspruta i innan jag åkte iväg till andra sidan jordklotet för att yoga flera gånger om dagen. Första delkursen var i Sverige och när vi skulle lyssna på Vedanta, som vi gjorde flera gånger om dagen i några timmar åt gången, satt jag  på en stol eftersom jag hade svårt att sitta i skräddarställning på grund av knäet. Vad hade jag gett mig in på? Förstod hälften av vad Swami pratade om. Under hela mitt vuxna liv har jag "sökt" och dragits till läror och böcker om andlighet och upplysning och nu satt jag här men förstod inte.

Ju mer jag lyssnade desto lättare blev det och simsalabim så var jag "hooked"!

Från tonåren hade jag fascinerats av Indien och Gurus och hade en känsla av att om jag åker till Indien så fastnar jag där i nåt Samadhi-rus och kommer aldrig hem igen. Det skrämde mig. Så Indien kom till mig och jag åkte till Bali istället!

Rädslan över rus och att "tappa det" försvann.

 Jag är evigt tacksam till livet som ledde mig på just de vägarna då jag fann min livsuppgift, i alla fall så inbillar jag mig det. Nu 2020 har jag undervisat yoga i 12 år. 

Innan jag fann yogan hade jag gått en konstutbildning i Fri Konst på Gotland.

Det jag skapade då kan jag nu se var en förberedelse  och en röd tråd som löper igenom mitt liv. En målning kallade jag Ishvara Pranidana - Surrender to God på sanskrit. I Vedantan pratar man mycket om Ishvara. Jag hittade uttrycket av en "slump" på nätet och tyckte det lät bra! 


 Samayogan har alltså  sin spirituella grund i den yogiska upplysningsmetoden Vedanta - slutet på den yttre kunskapen om den materiella verkligheten och istället  avtäckandet av din sanna natur som evig, "full and complete", obegränsad.


Den fysiska yogan är en blandning av olika stilar men bygger på klassiska Hathayogapositioner. Att kunna sitta stilla och bekvämt och lyssna kräver träning både för kroppen och sinnet. Därför yogar man! Man förbereder kropp och sinne för att bli mottaglig för det vi redan egentligen vet och är!! 

 För ett antal år sedan fyllde jag på mina yogakunskaper genom att gå en utbildning i Yinyoga. Numera kallar jag yogan för Yin & Yang där Yin står för de stilla positionerna där vi inte aktiverar musklerna och Yang står för det dynamiska och aktiva. Innan jag började med yoga arbetade jag lite med ayurvediska behandlingar och utbildade mig till Ayurvedisk massageterapeut. 

I klasserna använder jag mina samlade kunskaper från  dessa områden. Vi jobbar med de olika elementen jord & vatten, eld, luft & rymd, med aktiva Yang-poser som stilla Yin.

Tillsammans med andning och närvaro försöker vi skapa balans i nervsystemet och i sinnet så att vi kan komma i kontakt med vår djupaste essens där vi alla

är förenade. Som bonus får vi rörliga, mjuka, hälsosamma kroppar

och förhoppningsvis lugnare sinnen.


Vi synes o höres

 Ljus Ulrika


Jag har yogakurser för både privatpersoner, företag, och föreningar!

Du kan också beställa ett individuellt utformat yogaprogram och mycket mer!


Har några frågor eller funderingar

är det bara att kontakta mig

0730-34 75 10

[email protected]